Trondheim Pride

Lørdag 16. September deltok jeg på Trondheim Pride sammen handikapp forbundet. Det var supergøy, masse farger og masse folk.

Klar for å dra ut.

Mye venting før paraden.

Fikk litt sminke fra «Skeiv Ungdom» mens vi venta.

Og endelig er vi igang!

Ble fanga opp av adressa også. Og i Trondheim går både politi, militær og sykepleiere i Prideparaden.

Masse fantastiske appeller og underholdning på byscenen.

Men må jo selvsagt si vår egen Marianne hadde den beste appellen.

Og til slutt, kjendis selfie.

Det var en super dag. Og NHF skal delta neste år, så er jeg ikke i tvil om at jeg skal delta igjen.

De som tror Pride bare handler om homofile har misforstått litt, det handler om retten til å være seg selv, enten du er homo, hetro, bi, aseksuell, svart, hvit, norsk, pakistansk, svensk, trans, handikappet… The list goes on.

Ingen skal diskrimineres uansett! Mennesker kommer i alle farger og fasonger. Og alle mennesker bør ha tilgang til alle arenaer i samfunnet. Der har man desverre en lang lang vei å gå.

Men jo mer vi står opp for oss selv jo mer blir kommuner, fylkeskommuner og stat nødt til å høre.

Og det begynner med deg selv, ikke sitt å vent på at noen andre skal gjøre det. 👊

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 26. september 2017, in Funksjonshemming, Handikappforbundet, Høytider, Meninger. Bookmark the permalink. 14 kommentarar.

 1. 😍👌😄

 2. Nydelige, sterke Tine! Så flott å se deg ute i parade. Jeg måtte smile på bildet der dere endelig var i gang. Det så ut som ekte glede. Jeg håper du får noen gode dager nå og at det blir parade neste år igjen. Jeg heier!

  • Takk. Syns mental helse burde stilt i paraden også. Men… jeg for min egen del gikk jo ikke for å ta avstand for diskriminering av funksjonshemmede, men alle som på en eller annen måte blir diskriminert. Og ironien er at både IKS og mental helse har handikappforbundet som «paraplyorganisasjon» for å få mer penger. De gjør de hvis de definerer seg som handikappede. Men stille opp? Nei… så ikke noe til IKS ellee SPISFO eller hva f… de kaller seg nå, heller i paraden.
   Men pengene fra handikappforbundet skal de gribbe til seg. Ganske smålig egentlig.

   • Det hørtes smålig ut. Og jeg liker ikke nye IKS samme hva de kaller seg, jeg har bare møtt en kald skulder der føler jeg. Jeg heier på deg og syns set var flotte paradebilder.

    • Enig ang IKS. Jeg ble skikkelig dårlig og suicidal av måten de behandla meg på. Har meldt meg inn i ROS istedet og syns og det er en mer seriøs organisasjon siden de har med fagfolk i tillegg til folk som har vært syke.
     Hun som var daglig leder i IKS sendte meg skikkelig ufine meldinger, og så fant jeg ut at hun lå på Ullevåll pga selvskading når hun sendte meg de utrolig stygge meldingene. Det er en fin daglig leder.. og nå er vist den psykopatiske dama på forunderlig vis klart å karre seg igjennom sykepleierstudiet uten at noen har greid å se hvor uegnet hun er.

 3. Vær så snill og vær litt forsiktig med å legge ut “stygge” kommentarer om andre, selv om du ikke direkte navngir personen, så er det jo ikke så vanskelig å skjønne hvem du refererer til 😦 Du gjør det jo helt sikkert ikke for å være slem, kanskje bare ikke tenkt helt igjennom det. Du, i likehet med de fleste andre ville vell også blitt såret og ikke likt det hvis du fikk vite at noen la ut på en åpen blogg at du var psykopatisk, og har vært innlagt på sykehus pga selvskading ( noe du selv kanskje ikke ville at alle skulle få vite). Håper ikke du tar dette ille opp, bare ønsker man skal være litt forsiktig med hva man skriver om andre. Mvh Guro

 4. Glemte å si, så flott at du gikk/trillet i paraden, og så fine bilder! :oD

 5. Når du er daglig leder i en landsdekkende organisasjon og oppfører deg på en så bedriten måte mot folk at de blir innlagt, så har ikke vedkommende vondt av å høre det hvis hun kjenner seg igjen eller heletatt leser bloggen min.
  Hadde du sett meldingene vedkommende sendte meg på vegne av IKS så hadde du og mista all respekt for de som en seriøs organisasjon.
  Og det var ikke mer hemmelig at hun lå på sykehuset enn at jeg fant det ut via Instagram og Facebook.
  Så siden du tydeligvis vet hvem det er, så foreslår jeg at du heller tar en prat med henne om hva som er ok oppførsel og ikke. 😉
  Og det er desverre ikke bare meg som har fått tyn av vedkommende.

  • Vet ikke hvem det er, eller hva hun har gjort/skrevet, og hører ikke ut som en person jeg ønsker å bli kjent med heller 😉 ..bare vet at det kan være veldig sårende. Og personlig ville jeg aldri lagt ut noe slikt om andre, uansett hva de har gjort eller hvor lite respekt jeg hadde hart for personen. Trodde kanskje du bare ikke hadde tenkt igjennom det, men du har visst det, så da er det sikkert greit. Trist at du har møtt på en person som har oppført seg sånn. Jeg har lite kjennskap til IKS. Vært der på et par temamøter, og er medlem der, men ikke snakket med noen der. Høres ikke ut som en person som burde være representant der. Men jeg vet jo ikke hva som sto i meldingene, så jeg kan jo egentlig ikke uttale meg noe om det. Håper du har et bedre forhold til ROS. 🙂 mvh Guro

   • Ja ROS er seriøse folk og har ikke minst en etisk komité med fagpersoner… Fagpersoner er jo bannlyst i IKS. Egentlig litt skremmende siden de tross alt sitter på mest kunnskap selv om de ikke har hatt en SF selv…

    • Såpass 😳 Høres jo bedre ut med en kombinasjon av fagpersoner og personer med personlig erfaring. Så flott at du har en positiv erfaring med ROS 🙂 Tror kanskje jeg skal sjekke ut det….
     Over til noe helt annet…hvis det er greit at jeg spørr..?. Er det noe mulighet til at du kan komme deg ut av rullestolen på sikt? Eller hvordan er prognosen? Kan det hjelpe på hvis du klarer å øke i vekt? Trenger ikke svare hvis du ikke føler deg komfortabel med det. Må virkelig rose deg for at du er så positiv m.t.p handikapet ditt, er nok en inspirasjon for andre 🙂

     • Rullestolen har overhode ingenting med spiseforstyrrelsen å gjøre. Det er en nerveskade.
      Men sjekk ut ROS. Seriøse folk og et interessant magasin, ikke masse fjasete SF-dikt fra folk som syns synd på seg selv. Men mer faglig rettet mot et tema hver gang 👍

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: