Lenket til rullestolen…? 

Hvorfor bruker folk det utrykket egentlig? Lenket til rullestolen? Særlig i forbindelse med avisartikler. Hadde noen skulle skrevet om hvordan jeg havna i rullestol ville vel krigstypene i VG sett omtrent slik ut: 

Jente/kvinne (30) lenket til rullestolen etter sykehustabbe. 

Vel, jeg kan innrømme at jeg har følt meg ensom, fanget hjemme og diverse slike ting. Men det har vært fordi det alt for sent kom en ergoterapeut på banen og skaffa meg ordentlige hjelpemiddler. Så joda, jeg har da følt det ganske så håpløst til tider. Men hvis vi ser på rullestolen, uten den så kan man snakke om at mange er «lenka fast» da.  Da er man jo stucked i en seng hele dagen til noen kanskje kan hjelpe deg til en stol… Mens med rullestolen kan mange klare mye mer av hverdagen sin selv. 

Her er ennå en som har skrevet om lenket til rullestolen og faktisk utstyrt seg selv med ekte lenker. Jeg har bare photoshop. Men håper folk fatter snart hvor dumt dette uttrykket er! 

Det eneste med disse lenkene jeg kan se som eventuelt kunne være praktisk  er i situasjoner som under:

Men heldigvis har hjelpemiddelsentralen bedre løsninger for slike problemer enn lenker! Som er både mer komfortable for bruker og som h*n ta av og på etter behov . 

Nei folkens, og særlig dere som skriver nyheter. Jeg føler meg ikke lenka til rullestolen. Jeg føler meg fri! Fri til å kunne dra ut med venner, shoppe gjøre normale ting. Og uavhengig, av mamma eller andre som må kjøre meg hit og dit fordi jeg ikke klarer å ta bussen. 

Og sånn bare for å nevne det, nei det er ikke OK å parkere på HC plassen, selv om du bare skal en snartur på butikken. Det skal kanskje den HC som kommer og finner plassen opptatt også…. Så til alle dere der ute som syns det er helt ok, tenk dere om, slutt med det. Hvis ikke, sorry men da er dere noen patetiske egoister. I samme kategori kan vi putte dere som drar med hele familien inn på HC doen fordi det er lettere for dere selv. Jeg kan forstå det, for all del. Men hvis du må pisse før flyet går å må enten vente på dere i 20 minutter eller krysse til andre enden av flyplassen så tar det tid og krefter. 

Men anyways, håper folk slutter å si at jeg/vi er lenket til rullestolen. 

Dette er min rullestol akkurat nå. Se, ingen lenker… Da skal jeg ta meg liten hvil med boka. 

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 6. november 2016, in Diverse, Foto/bilder, Funksjonshemming, Helse, Meninger. Bookmark the permalink. 11 kommentarar.

  1. Meget bra skrevet Tine. Det er verre å ikke komme seg ut.

  2. Tror nok det hadde vært mere eller bedre å sagt «lenket til et liv i rullestol » men det er jo også et ordtak som sier at «det er ikke slik man har det, men hvordan man tar det» så jeg tror de to ordtakene kan sees sammen. Eks Ola føler at han har det dårlig, han er lenka til rullestolen. Tine ser på rullestolen føler seg fri til å gjøre det hun vil, hun vil gripe dagen.

    Da har vi 2 eksempler som viser hvordan man har det eller tar det 💖👍

  3. Et godt poeng, Tine! Og må si bildene var artige, de fikk meg til å smile 😉 Jeg synes du er flink til å se det positive i situasjoner, og heller se på rullestolen som det den er – et hjelpemiddel, framfor en hindring.

    Nå er det allerede en ny uke, jeg synes tiden går så fort! Ønsker deg en best mulig uke. Klem ❤️

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: