Ja, jeg er funksjonshemmet! Og det er greit… 

Siden sommeren 2014 har jeg aldri blitt bra. Jeg har klart å gå bedre i perioder, men aldri lenge om gangen og kun på flatt underlag. Ellers har jeg falt om med kramper. Jeg har fått høre velmenende råd i over 2 år nå om at bare jeg trener nok så kan jeg gå igjen. Vel, jeg har trent, jeg har trent jævlig mye også. Men det har alltid endt med et skikkelig krampeanfall og tilbake i rullestolen. 

Det værste med det er at disse krampeanfallene kommer helt plutselig. Pang, der gikk man i gulvet med hodet først, eller knas over ett eller annet. Jeg klarer jo å gå noen gang ganske langt med rullator og noen gang knapt ut med søpla. Men med rullatoren har jeg noe å holde meg i når beina forsvinner under meg. 

Og noen ganger kjører jeg meg selv litt for hardt når jeg trener og stuper i bakken. 

Livet mitt har jo og blitt betraktelig enklere når jeg fikk en ny rullestol, beregnet på å komme seg rundt på egenhånd. Det har hatt så mye å si for meg at jeg endelig fikk riktige hjelpemidler, for før har holdningen vært at hvis jeg bare blir fra tatt hjelpemiddler, så vil jeg på magisk vis begynne å gå igjen. Logisk? Nei, ikke i det hele tatt. Fungerte det? Nei, ikke det heller gitt. Men nå fungerer det og jeg har de hjelpemidlene jeg trenger foreløpig . 

Det var også en liten booster for meg å dra på elevstevnet på Lundheim. Jeg var jo ikke funksjonshemmet når jeg gikk der, men mange av de jeg kjenner derfra er jo det. 

Og jeg oppdaga at mange sperrer sitter i hue mitt. Jeg klarte jo fint å reise fra Værnes til Sola. og mange venner på Lundheim var litt sånn, hallo?? Tror du ikke du kan reise lenger fordi du sitter i rullestol? Det er bare å forberede reisen litt ekstra. I tillegg fikk jeg lyst å prøve sit-ski, altså alpinski hvor man kjører sittende. Det er visstnok et stort sit-ski miljø på Åre hvor de og har kurs og låner ut utstyr så man får prøvd det før man bruker mange 1000 på det. 

Så jeg har egentlig innfunnet meg med at, okai. så blir jeg rrullestolbruker. Men det er jo ikke verdens undergang å sitte i rullestol. Selvsagt skulle jeg ønske jeg fikk fullstendig funksjon i beina mine igjen, men det har jeg prøvd på så lenge nå, og jeg føler meg mer komfortabel med rullestolen for da slipper jeg å gå rundt å være redd for plutselig å få et anfall. Og om natta/ morran er det klin umulig å bruke noe annet. 

Ha en fin mandag og en fin uke alle der ute 💖

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 31. oktober 2016, in Diverse, Funksjonshemming, Helse, Hobby. Bookmark the permalink. 3 kommentarar.

 1. Jeg synes at du skal Være glad for at det ikke gikk værre når du skadet deg, som du selv sier en rullestol er jo ikke verdens undergang, så lenge du ikke har noe sperrer i hodet om at du ikke tør å treffe folk med den.
  Anyway , du må ringe sosionomen for å be henne søke på sittski til deg, https://www.idrettsforbundet.no/funksjonshemmede/aktivitetshjelpemidler/ så les deg opp på legat håndboken, det er flere plasser man kan søke på legat til å dekke egenandelen. Men du må begynne med å søke legat, det tar jo en tid mens du prøver sittski, for hvis det ikke er noe for deg, så er det jo andre hjelpemidler å søke på, men jeg tror sittski er noe for deg, det er dødsgøy.

  Jeg for min del har lyst å starte med rullestol dans, men vi har jo ingenting her oppe, dritt kjiipt :(

  Lykke til, og klem fra buddy’en i nord… :)

  • Ja ergoterapeuten min sa det er stort sit-ski miljø på Åre og der låner de ut utstyr og har kurs så man får prøvd seg 👍 og det er jo kanskje lurt før man begynner en omstendig søkeprosess 😉
   Men det ser jo kult ut da

  • Og ja, jeg har mindre sperrer nå en jeg hadde til å begynne med. Og det løsna på en måte litt når jeg fikk en stol jeg kan manøvrere selv og slipper å være avhengig av at andre kjører meg. Det var KJIPT.

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: