Et det greit å bruke lekebutikker som barnevakt? Og hvordan oppfører enkelte foreldre seg egentlig… 

Dette er et tema som har vært oppe i media, hvor barn under skole alder har blitt etterlatt i lekebutikker mens mor og/eller far shopper. Jeg har sett det selv, og kjenner folk som jobber i lekebutikk som har opplevd det. 

Bare så det er sagt, så har jeg ikke barn selv, men jeg har jobba mye med barn og også gått en del på skole så helt blank er jeg ikke på området. Og i tillegg er det noe som heter sunn fornuft. 

Det jeg tenker er at skal du på shopping og vet på forhånd at dette ender opp med sure barn, og da på finurlig vis tenker at å plassere dem i lekebutikken på et stort kjøpesenter, så la heller barna bli hjemme. Lekebutikken er ikke barnepass og personlig syns jeg det er uansvarlig å forlate små barn i en lekebutikk mens du sjøl går og shopper. Barn har for det første dårlig tidsbegrep så det hjelper fint lite å si at mamma er tilbake om en eller to timer. Og hva hvis barnet må på do? Skal barnet fly alene på et stort kjøpesenter på jakt etter et toalett og forhåpentligvis finne veien tilbake til butikken igjen? Dårlig idé! Eller hadde du som mor eller far tenkt at de ansatte på butikken selvsagt følger barnet ditt til toalettet? 

En annen ting er at når barna leker alene så er det ofte utstillingsvarer blir ødelagt, merk utstillingsvarer. Ikke «dette kan barnet ditt leke med når du shopper varer.» Og jeg har skjønt at i sånne tilfeller så er det jo såklart butikken sin feil, de har jo i butikken (ikke barnepassen) stilt ut varer de selger så folk kan se sortimentet. Også med lapper hvor det står ikke rør utstillingene, eller kontakt personalet hvis du vil se mer på denne. 

At en 5 åring som er alene ikke kan lese disse lappene er jo ikke barnets feil, så da er vi tilbake på foreldrene igjen. 

Personlig syns jeg at butikk ansatte burde varsle barnevernet når de oppdager små barn som er blitt etterlatt i lekebutikker. Er de der en gang, så er nok ikke første gang det skjer. 

Og hvis man er veldig opprådd som foreldre og MÅ ha pass til barnet, ikke at jeg kan komme på noe som er såååå viktig på et kjøpesenter… Men da kan man i allefall spørre personalet i butikken om de kan holde øye med lille Maren i noen minutter, og legge igjen telefonnummer. Det er mer fair både ovenfor barnet som vet hvem det skal henvende seg til og ovenfor de butikkansatte som ikke får en uønsket barnehage i fanget. 

En løsning kjøpesentrene kunne gjort var å ha barnepass som på IKEA. Der barna blir registrert og passet på og henta igjen. Foreldre som drar med seg småunger på shopping burde være villige til å betale noen kroner for en slik tjeneste og, jeg tror iallefall kundene rundt gladelig hadde betalt for at noen hadde passet på barna som løper som fritt vilt inne på kjøpesenteret. 

Var vitne til idag et søskenpar som var mer opptatt av å løpe fra hverandre og fra foreldrene at de sprang rett inni ei dame med rullator. Og foreldrene sa ingenting og ingen av dem unnskyldte til damen. 

Så ja, med mindre barns faktisk skal ha noe så fatter jeg ikke hvorfor foreldrene plager seg selv, barna og alle rundt med å ta de med på noe de åpenbart syns er dørgende kjedelig. Særlig når foreldrene lar de løpe fritt. Jeg har vært nær å kjøre på mange unger med scooteren idag, og det er ikke fordi jeg har råkjørt for å si det sånn, men når det kommer noen springende bakfra og hopper ut forran deg… og ingen foreldre i sikte, det var et par jeg kunne tenkt meg å bare forklart at det generelt ikke er lurt å hoppe ut forran ting som er i bevegelse, enten det er en sykkel, bil, scooter, buss eller noe annet. Du kan fort få vondt! 

Det virker som mange barn tror at det med innestemme og å ikke løpe inne ikke gjelder på et kjøpesenter av en eller annen merkelig grunn. 

Og sist men ikke minst og værst. Hvorfor skifter folk bleier i sofaer eller på bordet (evt i flysetet/bordet i flyet, ok på fly kan der være trangt, men ta nå med et underlag som barnet kan ligge på istedet for å legge det rett på setet når bæsjebleien skal byttes. Da blir det litt mer hygienisk, og vent til måltidserveringa er ferdig, om den har begynt da!!!!)! Unnskyld meg, men dere mødre som gjør dette, jeg vet det skjer for jeg har sett det litt for mange ganger. Hva i h… tenker dere med? Folk sitter å spiser og skal spise der senere. Og selv om babyen din er søt så har den like mange bakterier i bæsjen sin som andre. Og personlig blir måltidet mitt ruinert av bæsjelukt… Så hva tenker dere på?? Om det ikke finnes stellerom, bruk for gudsskyld toalettet. Det er der bæsj er ment å være. Og jeg har ikke sett noen mødre vaske etter seg med vircon som er det eneste som dreper tarmbakterier… 

Ingen av bildene er mine egne med unntak av den lilla blomsten

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 15. oktober 2016, in Diverse, Meninger, Skriverier. Bookmark the permalink. Kommenter innlegget.

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: