Hei du damen som gikk forbi meg i Innherredsveien ca klokken 16… 

Og slengte ut bemerkninger om meg og trygda mi som du automatisk antok at jeg mottok siden jeg gikk med rullator og armene og beina mine ser ut som er dårlig tegna Norges kart av arr. 

Jeg satt på rullatoren og prøve å fange en pokemon da du og venninna di gikk fordi og slengte ut: herregud, å sånt bruke dæm NAV pængan sine på…!!» Vel, jeg har ikke brukt ei krone på å spille pokemon så det bruker jeg ikke NAV pengene mine på. Det størsteparten an NAV pengene mine går til er husleie, strøm, internett, forsikring, medisiner og lege som ikke går på blåreseptordningen og da er det ikke sånn kjempe masse igjen. I tillegg prøver jeg å spare litt. 

Og samtidig trene og trene ihåp om å kunne begynne å jobbe igjen, på tross av at oddsene ikke er veldig store. For ja jeg har jobba selv om jeg går på trygd. 

Tegnehanne har her tegna det jeg tror veldig mange ser for seg som den typiske NAV klienten. Og joda jeg har da møtt en del. Men til deg fru. Fordomsfull, jeg har aldri tatt i en sigarett, drikker noen få ganger i året og har engasjert meg i antirus kampanjer. 

Og her er en liten newsflash til slutt, ikke alle som er handicapet eller fulle av arr går på trygd. Det er ingen automatikk i det. Så der du nok en fordom du bør jobbe litt med! 

Og hvis du ennå ikke har skjønt at man kan gå på trygd og gjøre noe fornuftig samtidig så tror jeg at lobotomi burde komme til heder og verdighet igjen. 

Jeg har prøvd, men om det funker det gjenstår å se, da er det bare å lese avsnittet over en gang til.

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 22. juli 2016, in Diverse, Helse, Meninger. Bookmark the permalink. 12 kommentarar.

  1. Du må bare holde ut, spise så mye du klarer, trene det du orker og etterhvert håper vi det holder til at du får leve slik du ønsker å leve. Og du er bra nok. Nav bruker pengene sine helt rett ved å gi deg mulighet til å overleve. Pengene blir ikke kastet bort. De går til et medmenneske som ikke kan men vil jobbe akkurat nå.

    • I know. Ble bare så provosert over at et menneske bare går fordi meg og anntar jeg får penger av NAV fordi jeg har masse arr og rullestol og rullator. Skal jo begynne på skole til høsten for å ta fagene jeg mangler til å begynne på barnevernspedagog

  2. haha, jeg ler. Fordi det er så tragisk at jeg ikke vet hva annet jeg skal gjøre egentlig … Og rynker brynene slik at rynka mi kommer til syne. #sukk!

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: