Selvmord og selvmordstanker.

Ut fra egen erfaring er ikke dette lettvint eller feig løsning. Når jeg selv har prøvd å ta mitt eget liv har jeg først blitt avvist av spesialisthelsetjenesten, og fastlegen min som er fantastisk på ale mulige måter kan dessverre ikke ta meg med hjem. Og da har det i mitt deprimerte hode vært sånn at det har vært bedre for familien min å slippe den belastningen det er og har vært at jeg er så syk. Samtidig som alt ER håpløst når de som skal hjelpe deg å få det bedre nekter plent å hjelpe deg.

Dette innlegget ble opprinnelig publisert som en reblogg, men så fikk jeg fortalt av Ingeborg at teksten var en ren avskrift fra Aftenposten.

Litt fakta rundt selvmord her til lands: 550 dør hvert år pga selvmord, selvmord er vanligste dødsårsak blant unge under 25 år, 5000 innleggelser i somatikken er pga selvmordsforsøk, 50 prosent av alle akutt innleggelser i psykiatrien er pga selvmordsfare. (hentet fra Aftenposten)

Aftenposten har skrevet 5 myter om selvmord som jeg anbefaler alle å lese!

image

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 2. mai 2016, in Meninger, Psykiatri. Bookmark the permalink. 2 kommentarar.

    • Å det viste jeg ikke. Beklager. Jeg reblogga jurgendecker.blogg.no sitt innlegg. Så trodde det var han som hadde skrevet det siden jeg spurte han om å få dele innlegget.
      Skal endre det når jeg våkner litt mer.

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: