PART – psykiatrisk ambulerende rehabiliteringsteam

Det var et ønske om at jeg skrev litt mer om hva PART var, jeg gjør det enkelt og kopierer det som står på hjemmesidene til St.olav.no.

PART er et oppsøkende behandlingstilbud for deg som har psykoselidelse eller en bipolar lidelse. Målet vårt er å bidra til at du opplever mening og mestring i hverdagen, og en større kontroll over eget liv. 

PART er et oppsøkende behandlingstilbud for deg som har psykoselidelse eller en bipolar lidelse. Målet vårt er å bidra til at du opplever mening og mestring i hverdagen, og en større kontroll over eget liv. 


Psykiatrisk Ambulant RehabiliteringsTeam (PART)

At vi er oppsøkende (ambulant) betyr at du som er pasient hos oss ikke behøver å komme til kontoret vårt, men at avtalene foregår enten hjemme hos deg eller et annet sted du eventuelt ønsker å møtes.

Vi legger opp behandlingen i samarbeid med deg, med utgangspunkt i dine behov og ønsker. Vi er fleksible når det gjelder hva slags hjelp vi tilbyr. Ofte vil det første vi gjør sammen med deg være praktisk hjelp. En del ønsker hjelp til å få innhold i hverdagen, og vi kan da hjelpe til å finne tilbud som kan være aktuelle og bli kjent med disse.
Mange pasienter hos oss har behov for medisiner. Der det er behov for det, bidrar vi i forhold til medisinering, både gjennom vår psykiater og gjennom samarbeid med andre.
Vi ønsker at du skal bli godt kjent med oss og at vi blir godt kjent med deg. Den gjensidige tilliten vi sammen bygger, kan gi rom for å ta opp og jobbe med andre, dypereliggende problemer. Ofte er dette prosesser som kan ta tid. Vi har derfor ingen forhåndsbestemt tidsbegrensning på behandlingen.
Samarbeid med pårørende og nettverket ditt er også en del av tilbudet vi gir.
Pasienter som blir henvist til oss har som regel vært gjennom flere innleggelser i psykisk helsevern. Ofte har disse bakgrunn i kriser i livet til pasienten. Målet vårt er å unngå slike kriser, slik at eventuelle videre innleggelser i psykisk helsevern både blir færre, kortere og mer planlagte.

PART er et samarbeid mellom Trondheim kommune og St.Olavs Hospital, og er et tverrfaglig sammensatt team med ansatte fra både kommunen og spesialisthelsetjenesten. Vi er et tilbud der det øvrige hjelpeapparatet har vist seg å ikke være tilstrekkelig.  
  

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 17. februar 2016, in Helse, Nidaros DPS, Psykiatri, Spørsmål. Bookmark the permalink. 8 kommentarar.

  1. Å fantastisk Tine 😄😄😄😄 skulle ønske de hadde et slik tilbud til meg, det virket dødsbra! Fy hvor heldig du er, første gang jeg hører om et tilbud jeg liker, et tilbud for deg, å bare for deg! THANK you, Trondheim kommune 👏👏👏

    • Det er jo ikke bare for meg da. Og når jeg bodde på andre siden av byen måtte jeg ha et rusproblem for å få tilsvarende tilbud. Koko spør du meg

  2. mottar du denne hjelpen nå?

  3. Waterlilie's truth

    Bare nissen hadde vært der fortsatt 😢 Men håper du får en bra kontakt/behandler der for det😊 Er glad du får den hjelpa du trenger nå snupp❤ Heier på deg

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: