Dag 10 – Ti punkter som du hadde kjempet for i ditt eget politiske parti.

Denne har jeg gått å ruget på en stund for å si det sånn. Hva skal jeg kalle partiet mitt feks? Kan jo gjøre det enkelt slik som Frp starta som «Anders Langes parti». Men «Tine Løhres Parti?» Jeg vet ikke… Det er for lite sving over det. Så har vi jo FRAMTIDS partiet, men igjen blir koblingene for sterke mot Frp. Eller «psykiatri partiet de gale?» For psykiatri kommer til å være en prioritering for partiet.

image

1. Opprustning av psykiatritilbudet, stoppe nedlegging av sengeplasser og gjenåpne de som har blitt lagt ned. Gjøre det lettere for helseforetakene å kvitte seg med ubrukelige ansatte og bytte de ut med ansatte som jobber for pasientens beste og ikke er frekke og ufine.

2. Universell utforming. Det er tragisk hvor dårlig samfunnet er tilrettelagt for handikappede. Jeg syns også at det burde være lov pålagt at nybygg er handikapptilpassede. Et minste krav er også at offentlig kommunikasjon, kjøpesenter og andre offentlige bygg er tilrettelagte.

3. NAV tiltak, nå får jeg sikkert haugesvis med pepper, men NAV bør tilrettelegge for at flest mulig har en eller annen form for tiltak å gå til på dagtid. Det kan være å besøke og gå tur med eldre på sykehjem eller andre ting. Men jeg tror ikke noen har godt av å ikke ha noe å gjøre, samme hva som feiler dem. Men tiltakene må selvfølgelig tilrettelegges.

4. Reformere den videregående skolen. Frafallet er enormt, og det må man gjøre noe med. Og svaret på Frafallet er ikke mer teori og allmennfag i yrkesfagene, men og flette allmennfagene inn i yrkesfaget man har valgt så man klarer å se poenget i å lære det. Det burde ikke være så vanskelig og er mulig. En 16 åring som har lyst å bli snekker ser kanskje ikke poenget i å ha matte om han får ei mattebok forran seg, men om det blir presentert som i en praktisk oppgave vil han kanskje skjønne at matte er nyttig og ikke minst veldig nødvendig for at huset han skal bygge skal stå rett.

5. Øke tilgangen på helsesøstre i skolen og tilgang på skoleleger og psykologer som er lette og oppsøke for ungdom som sliter så kan de få hjelp på et tidlig tidspunkt.

6. Senke egenandelene og frikortgrena for kronisk syke.

7. Gjøre det lettere og oppsøke hjelp, og opprette flere lavterskel tilbud. Flere brukerstyrte senger og mulighet for direkte innleggelser uten å måtte kontakte legevakta.

8. Få et kompetanseløft i psykiatrien. Ja, på nettopp psykiatri. Og det skal gjøres av brukere, er det noe de trenger å lære i psykiatrien er det å høre på pasientene.

9. Sykehusene skal ikke drives som om de er butikker hvor inntjening og budsjetter og penger er det viktigste. Det er mennesker det handler om, og å sette prislapp på mennesker trodde jeg ærlig talt man gjorde seg ferdig med under slaveriet.

10. Homofiles rettigheter skal fortsette å styrkes. Også i kirken, ærlig talt syns jeg prester som nekter å vie homofile like godt kan sparkes om de ikke vil gjøre det. De mener gud og Jesus elsker alle mennesker og sier de lever etter bibelen. Men de menneskene plukker jo bare ut de bitene som passer. Skal man først gjøre det så får man jaggu ta alt og ikke bare det som passer. Jeg vet ikke helt prisen på ei datter om dagen, men jeg tviler på at de som «lever etter bibelen» vet det heller og selger døtrene sine.

Jeg tar med et punkt 11 også. Når jeg var inne på dette med religion, muslimer som er godt integrerte i samfunnet bør virkelig berømmes fordi det bidrar til avmystifiseringen av mange muslimer. Selv om noen få er gærne nok til å sprenge seg sjøl i lufta er ikke alle det, og da er det så utrolig viktig å få fram at dette er et fåtall som er akkurat som ABB, de er bare redde for hverandre. Hva ABB angår burde han bli tvingt til samfunnstjeneste på asylmottak på et eller annet vis. Har ingen god idé på hvordan gjennomføre det i praksis, men det kunne kanskje kurert muslimskrekken hans. Og det hadde vært nyttig istedet for at han sitter å holder på med en utdannelse han aldri får brukt.

image
Jaja noen forslag til hva mere mitt nye parti kan jobbe for? Haha.

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 2. januar 2016, in Bloggutfordringer. Bookmark the permalink. 5 kommentarar.

 1. Hunder på blå resept!

 2. jeg er enig i at LHBT-rettigheter er viktig men jeg tror man ikke kan skjære alle som er mot homofile ekteskap over en kam. bare fordi man er imot homofilt ekteskap betyr ikke dette at man er imot homofile eller LHBT-personer i seg selv. for øvrig hadde psykiatripartiet de gale fått min stemme hvis de hadde inkludert reservasjonsrett for prester som er i mot homofile ekteskap men døper, konfirmerer homofile og barna deres

  • :-) har ikke det fulle parti programmet klart :-P
   Jeg er ikke homofil selv, det bare provoserer meg innmari at mange, kristne sier at det står i bibelen at det er galt og at de lever helt etter bibelen. Men de gjør jo i virkeligheten det. For det gamle testamentet er fult med syke regler som strider mot alt av både fornuft og norske lover. Men akkurat denne homobiten er veldig viktig. Det er det som provoserer meg fryktelig.
   Og det med at Gud elsker alle mennesker, men tydeligvis ikke homofile hvis man skal høre på de mest ekstreme.
   Takk for innspill uansett ;-)

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: