Oppsummering av 2015

Januar
Jeg startet året tvangsinnlagt i London. Men selve nyttårsaften var jeg innlagt på kirurgen.

image

De hadde lekre egne skjorter for damer.

image

Jeg ble etterhvert henta «hjem» til Norge og A3.

image

Og verdens beste Marita kom på besøk.

image

Februar

image

Mye tvang.og styr med politiet. Jeg ble søkt inn på Tiller med mål om å komme ut i jobb. Jeg jobber godt under press når det gjelder skole arbeid, men å få en tidsfrist på å bli «frisk», det har skjeldent eller aldri fungert.
Kontakten min på A3 var innom med mopsen sin for å muntre meg opp. En liten ting egentlig, men som betydde utrolig mye for meg.

image

Mars
Jeg ble flytta til Tiller, og ingen skal si at jeg ikke gjorde mitt beste. Men utgangspunktet var dårlig og når enkelte går inn for å gjøre livet mitt til et helvete i tillegg så blitt ting vanskelige.

image

Overlegen på Tiller sa jeg var for syk til å være på Tiller og tvangsinnla meg på Østmarka istedet. De sendte meg som vanlig hjem så jeg prøvde å dø med kullosforgiftning.

image

Mai
image

Folk som hadde bestemt seg for å lage helvete for meg fortsatte det.
image

Ble innlagt på gastrokirurgisk og rømte i dissosiasjon og endte med fult traumeteam på Ullevål. Bennis jeg elsker deg som var der. 💜
image
Ble sendt tilbake til KGAS2 med sepsis.
image

Juni
Tror jeg var innom A3 og fikk en god idé om å pusse opp.
image

Og fikk ennå en sepsis. Hurra. Not.
. image
Og grilla en en del når jeg var ì form til det.

Juli
Flere turer med basen
image

Og fikk brukt kameraet litt.
image
Mer grilling og harry tur med venninner. Og tur til Østersund.
image

image
Var og en tur hos Eva og fikk ridd.
image
Og avslutta juli på KGAS1 med en helvetes operasjon.
image

August
Fortsatt på KGAS1 og kirurgene prøver å skaffe meg behandling på Østmarka.
image
image
Maten består av kabiven og ringer.
image
Feirer bursdagen min på sykehuset og familie, venner og flotte sykepleiere gjør sitt til at dagen ikke blir så værst.
image
Blir flytta på A4 på Østmarka.
image

Og tvangsflyttet på A2 fordi A3 og A4 skal slåes sammen og Østmarka har begynt å ha VIP pasienter som har førsterett på den nye avdelingen.

image

September
image

Faller til ro på A2, går mye turer og bruker kameraet mye.
image

Strikker mye og leser etterhvert litt fag.

Oktober
image

Masse styr, tvangsinnlagt 3 ganger på en dag av samme legevaktlege før det endte på medisinsk. Hadde besøk av søsteren min.
image

Går fortsatt mye turer og er på 24-timers EEG.
image

image

Ting blir for vanskelige og forholde seg til og en dissosiasjonsepisode fører meg til Oslo igjen. Denne gang på Ahus og etterhvert psykiatrien der.
image

Østmarka lyver som vanlig og dagen etter at jeg blir tvingt tilbake til Østmarka er alle løftene til Ahus om at NÅ skal de behandle meg bra glemt og jeg drar fra avdelingen og blir plukket opp av politiet og legevakt. Den samme legevaktlegen som tvangsinnla meg så mange ganger for litt siden. Hun krangla med Østmarka lenge, for de mente hun skulle la meg gå og ta livet mitt og underskrive dødsattesten etterpå. Noe hun nekta, og jeg ble tatt med tilbake til Østmarka.
Dagen etter ble jeg tatt i hånda av overlegen og ønsket lykke til med å dø.
Samme kveld ble jeg tvangsbehandlet på intensiven.
image
November
Det blir det siste jeg ser til Østmarka. Klager til fylkeslegen nekter de å svare på. Evt bare ignorerer.

image
Har en hyggelig helg med primærkontakten min før det ender på kirurgen igjen, også denne gangen med sepsis.
image

Vel hjemme får jeg tida til å gå med strikking og julegaveinnpakking.
image

Og jeg drar på Spa weekend med ei venninne.
image

image

image
Desember
image
Engler får englevotter til jul. Nå som julegavene er åpnet kan jeg jo si at disse var til frk. Fastlege og Åshild fikk likens i blå.
image
Den tradisjonelle ribbe middagen hos Kjersti og Jørn er like koselig som alltid. I fjor gikk jeg glipp av den siden jeg var stucked i London. Så jeg spiste shitloads med ribbe. Og så var den jo veldig veldig god også da.
image
Vinner adventskalendergaven hos Jakobsen og svart. Jeg liksom. Men jeg delte søsterlig med Majken! Ja og basen faktisk. Kan ikke stappe i meg hele eska med sjokolade selv.
image

Baker pepperkaker på basen. Ser mye til frk. Fastlege rett før jul. Og nevrolog og gastrokirurg.
image
Frk. Fastlege sender meg på sykehuset for å ta blodprøver siden jeg allikevel skal til nevrolog, og så hun får svar før hun drar på ferie. Jeg prøver meg som gastrokirurg på kunnskapssenteret. Anbefaler ingen kikkhullkirurgi utført av meg.
image
Er å spiser deilige blåskjell sammen primærkontakt. Og er innom julemarkedet. Sild eller folk i tønne! Satan så mye folk.
image

Frk. Fastlege prøvde å få meg innlagt på Tiller DPS i mellomjulen. Både for å få hjelp med maten og for å destruktive ting. Men de nekta å høre på henne, og en jeg ikke har sett siden juni og de forbanna kjerringene jeg ikke har snakka med på over et år tok beslutningen. Men de mente det var en god idé til neste jul. Og at Eli heller fikk vente til vekta mi ble så lav at hun kan tvangsinnleggelse meg på medisinsk. Logikk hvor er du? Jeg skrev i allefall ny klage til fylkeslegen. Østmarka har jo ennå ikke svart på de 2 forrige, selv om fylkeslegen har purret på dem.
image

Jula kom, og julaften med Gisle og familien var kjempehyggelig. Og jeg kunne gjerne tatt en reprise i morra.
image

Ladet selvfølgelig opp med Disney etter å ha vært en tur hos Kjersti og Jørn og gomlet julekaker. Og ja, selvfølgelig så vi grevinnen og hovmesteren dagen før mens vi spiste julebrød med rull og god ost.
image
Hos Gisle var det som sagt kjempefint. Det er alltid så koselig å være både sammen dem og sammen Kjersti og Jørn. Avslappende, samme med søsteren min på Lillestrøm, alt for lenge siden jeg har vært der. Men jeg er utrolig glad de besøkte meg i høst.
image

1. Juledag spiste vi pinnekjøtt. Og 2. Juledag dro jeg hjem fra mamma og endte opp på nyre overvåkninga.
image

Vel hjemme igjen inviterte mormor på lunsj sammen Gisle og familien. Og jeg fikk jo TT-kortet i posten på lillejulaften. Så da hoppet jeg i en taxi og hadde en hyggelig dag med familien.
image

Tiril har sagt hun liker og bli blogget om, og hun er et fantastisk søskenbarn. Særlig i mormors gamle blårevpels. ;-) jeg digger deg og håper du koser deg i Paris.

image

Jeg dro en tur på torget og fikk bytta en julegave og brukt litt penger.
image

På bildet er julegaven, altså tights. Og et par påbegynte sokker.

Og året avslutta egentlig som det starta. På sykehus. Riktignok i Trondheim og uten fantastisk fyrverkeri. Det ble vel faktisk ikke noe fyrverkeri i det heletatt i Trondheim. Noen gjøknisser trosset vel politiets oppfordring og å ikke sende opp basert på smellene, men idioter kan man ikke forsikre seg mot.

image

Så i mangel av noe fyrverkeri fra Trondheim tar jeg litt mer fra London.
image

image

Så hvis man skal oppsummere 2015:

Beste menneske: frk. Fastlege
Dårligste menneske: her er det så mange kandidater at jeg vet ikke hvem jeg skal velge. Men folk som kommer med trussler og lyver osv kommer høyt opp på lista. Sammen leger som tar deg i hånda å ønsker deg lykke til med å dø og sier du er for feit til å ha en spiseforstyrrelse.
Favoritt drikk:Kaffe fra Jakobsen og svart.
Favorittmat:Sushi og blåskjell.
Beste bok:Journal 64, eller jeg har jo lest mange bra bøker. Men den leste jeg på 3 dager.
Beste film/serie:Broen sesong 3. Og The Fall.
Beste minne:Oj, selv om året har vært møkk så er det noen gode minner. Østersund tur, Åre tur, besøk hos Eva, små ting sykepleierne på sykehuset har gjort for meg… jeg har ikke ėn stor opplevelse i 2015 jeg kan sette fingeren på, men flere små.
Værste minneher er det mye å ta av. All dritten jeg har blitt utsatt for på Østmarka må være det værste.
image

Tommel opp for at 2016 blir bedre.

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 1. januar 2016, in Årsoppgjør, Østmarka, Diverse, Familie, Foto/bilder, Høytider, Helse, jobb, Jul, Psykiatri, Selvskading, Spiseforstyrrelse, Tiller DPS, Venner. Bookmark the permalink. 26 kommentarar.

 1. Vi får håpe ting kan endre seg til det positive i 2016! Vært et dårlig år her også, så ting kan jo bare bli bedre :)

  • Det sa jeg på nyttårsaften i fjor også at jeg ikke trodde det kunne bli værre, men det kunne det tydeligvis. Jaja. Men nå tror jeg virkelig ikke det kan bli værre.

 2. Tragisk å lese hva du må oppleve :( har ikke noe annet å si , håper du får saksøkt dem herfra til helvete! Ellers var det godt det var noen lyspunkt I 2015.

 3. Hei Tine. Wow, dette har vært et tøft år for deg:( Håper virkelig at 2016 blir bedre! Du fortjener å bli frisk<3
  Leser at du har vært i kontakt med 6 advokater? Mener de du ikke har en sak, eller hvorfor vil de ikke hjelpe deg? Hvordan tenker du at helsevesenet kan hjelpe deg i året som kommer?
  Heier på deg! Du er sterk. Håper du kan bruke styrken på å bli frisk framover, istedenfor å måtte kjempe mot helsevesenet og mobbere.

  Klem

  • Takk. Østmarka syns ikke jeg fortjener å bli frisk da, men… dem om det. Har sendt inn ennå en klage på de til fylkeslegen. De 2 forrige har de jo bare ignorert.

 4. Langt og tøft år for deg. Likevel klarer du å skrive så jeg smiler

 5. Kjære Tine. Jeg liker så godt det bildet av deg når du ligger med løvetann rundt deg. Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre noe for deg, men hva skulle det være? Jeg ønsker deg i alle fall alt godt for det nye året!

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: