Hvordan ville du reagert? 

vis du fikk høre:

– at en kreft pasient fikk kun en mnd på seg til å bli frisk?

– at en koma pasient ble skrevet ut etter 3 uker fordi han/hun ikke våknet, og dermed ikke har godt av å være innlagt på sykehus?

– at en KOLS pasient ikke har godt av å være sammen en annen KOLS pasient?

Liknende utsagn får psykiatriske pasienter hele tiden slengt etter seg (da i psykiatri sammenheng selvfølgelig), samtidig som det snakkes om at somatikk og psykiatri skal sidestilles.

Når skal psykisk helsevern innse at psykiske lidelser er like komplekse og forskjellige som somatiske lidelser? På samme måte som ingen kreft sykdom er lik, er ingen psykisk lidelse lik og man kan derfor ikke sette en «tidsfrist» på å bli frisk. Jeg kjenner alt for mange (og har opplevd selv) som får innleggelser gitt i antall dager eller uker og opplever dette som en ekstra belastning. Man kan spørre seg hvor mange re-innleggelser som kunne vært unngått hvis man bare hadde gitt folk den tida man trengte med en gang.

  

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 10. desember 2015, in Helse, Meninger, Skriverier. Bookmark the permalink. Éin kommentar.

  1. Et godt innlegg i dag, Tine. Og jeg gir deg tid. Men først må du få juleferie! ;)

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: