Livet, fotografering, perfeksjonisme og tilbakeblikk til 80-tallet

Tineeeee

Figurert mordscene tatt med selvutløser på Lundheim for omtrent 15 år siden. Jeg savner å jobbe i mørkerom egentlig, mørke, det røde lyset og kjemikaliene som på magisk vis framkalte bilder. Mye morsommere en photoshop noen gang kommer til å bli. Spenningen med om filmen blir riktig framkalt, om man har lykkes 100% i prosessen eller om man har føkka om underveis. Ubotelig skade på filmen, og dermed også et potensielt perfekt bilde.

Jeg kjenner jeg henger igjen litt der, selv om jeg nå har et digitalt speilrefleks kamera, så er jeg mest fornøyd når jeg tar et 100% bra bilde på første forsøk. Når jeg jobba med film i mørkerom så man jo ikke resultatet før senere, og ikke kunne man ta 1000 bilder av det samme motivet heller for å få det perfekte bildet.

Det samme om det var fargefilm, ingenting var så spennende som å hente framkalt film, se om det ble noen blinkskudd. Og sette alle i album, også de uperfekte.

TineDanser

Muligens har livet blitt litt for likt digital fotografering, vi strever etter det perfekte, særlig på facebook og ønsker og redigere bort det uperfekte. Bildet over ville nok ikke gått igjennom dagens fotografering, det ville vært et av 20-100 bilder av samme motiv. Altså meg som danser i tyllskjørt med rosa hatt. Men dette bilde har helt feil fokus, komposisjon osv til at det hadde sluppet igjennom. Sansynligvis hadde det blitt slettet. Særlig med tanke på veggen og bokhylla som figurer i forgrunn. Langt fra et perfekt fotografi, men likevel, det fanger øyeblikket! Dette har jeg såklart scannet, så jeg kunne valgt å redigere det, skjært bort bokhylla og alt som er i veien, men jeg liker det uperfekte også. alt kan ikke være perfekt hele tiden… Jeg er langt i fra perfekt, ikke bildene mine, selv om strikkinga mi ser bra ut, så er de masse juks om man går det nærmere i sømmene. For å si som Ingrid Espelid, «Så juksa me litte granne….». For den yngre generasjon som ikke er vokst opp med at det kun er en TV kanal som heter NRK så er Ingrid Espelid dronninga av TV-kjøkken. Eller fjernsynskjøkkenet som det het på 80-tallet.

når vi er inne på slagere fra NRK, tremeningen min Ingrid og jeg var veldig opptatte av Fredriksons fabrikk.

Vi lekte Fredriksons fabrikk og lagde til og med radioprogrammer med syiing om dette. På gode gammeldage kassetter. Dette var en del av serien morro (viktig med to R’r i Moro) med Tine og Ingrid. som ble «utgitt» på kassett. Det finnes og noen utgaver av Morro med Tine og Ingrid som TV-program….

Tror det var nok pjatt og nostalgi for idag egentlig. Nå skal jeg se en episode til av House før jeg finner senga tror jeg. Jo det høres ut som en god ide!

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 17. september 2015, in Familie, Foto/bilder, Venner. Bookmark the permalink. 6 kommentarar.

  1. Fredriksons fabrikk ja, det var moro det :-)

  2. Bra skrevet Tine! :D Så enig så enig med deg!
    Klarte virkelig å skru tilbake tida og kjenne på følelsen av den sinnsyke spenningen av å løpe ned til postkassa hver dag for å se om bildene jeg hadde framkalt hadde kommet i posten.
    Ofte kunne jeg sjekke postkassa 3 ganger før postmannen i det heletatt hadde vært der :D

  3. kjæmpegøy me Fredrikssons fabrikk! synd at Fredriksson har dødd no nyli:( men du skriv kjæmpebra

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: