Dag 27 – Et problem du har

Hadde egentlig tenkt å droppe å skrive om møtet idag, og bare ta bloggutfordringen. Men ironisk nok var det sammenfallende. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om møtet, det var langt og ubehagelig. Jeg prøvde så godt jeg kunne å snakke for meg, men jeg føler ikke jeg nådde fram helt og at ting jeg sier blir snudd på. Så ja jeg har definitivt et problem! 

  
Jeg var kanskje litt naiv når jeg trodde at NÅ skulle ting ordne seg når kirurgene har raslet med sablene, evt skalpellene. Men nei. Å holde noen i live er vist ikke grunn for innleggelse, ikke når det gjelder meg. Det er fint at Østmarka omtrent setter prislapp på de forskjellige pasientene å setter en verdi på hva det gir dem å holde dem i live kontra å bare la dem dø. Ja, jeg fikk en liten opptur idag da. Det jeg var så forbanna for, at en annen pasient har fått tilbud på BET og ikke jeg, det var systemsvikt og sommervikarer som ikke kunne reglene. Flaks for h*n da, men jævlig kjipt for meg. Men jeg fikk nå i allefall vite at det er ikke fordi h*n er så jævla spesiell at h*n har fått plass. Så jeg føler meg ikke like urettferdig behandlet. Ren og skjer flaks/uflaks. 

  
De sier jeg har det så fint hjemme, men jeg får vondt i magen bare ved tanken, og når jeg var hjemme og henta noe klær i går kunne jeg ikke komme meg fort nok ut derfra. Det har blitt sånn det var i Brøsetveien før jeg flytta, bare negativt og jeg blir kvalm og dårlig ved tanken på å være i leiligheten. Så jeg sa den like godt opp, da kan ikke det fantastiske boligtilbudet brukes mot meg lenger i allefall. For derved det som skjer hver gang at det blir brukt mot meg at jeg har så fantastisk boligtilbud.

Så ja, det er bare noen av problemene mine…. 

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 27. august 2015, in Østmarka, Bloggutfordringer, Diverse, Helse. Bookmark the permalink. 19 kommentarar.

 1. Trodde de måtte forholde seg til det legene sa jeg. Jeg hører at mange med personlighets forstyrrelse og selvskading, får samme svar som deg, skammelig :(

  Sender deg mange klemmer :)

 2. Høres veldig suspekt ut. Å innvolvere fylkesmannen høres ikke ut som en dum idé, håper denne kirurgen kan hjelpe deg med å gi en god «begrunnelse»/reprimade som kan videreformidles. Du burde også på alvor sjekke ut fritt sykehusvalg, hvis du kan få en bedre behandling andre deler av landet som de ikke har i Trondheim har du vel krav på å velge. Jeg fikk hvertfall det pga at min dps gav meg nye traumer og at jeg knapt greier å gå forbi. Angrer ikke et sekund! Vet de har spisavdeling i Bodø, de er visst veldig flinke. Bare sjekk ut masse slikt, lag en liste, få hjelp fra fastlegen til å skrive en veldig tungtveiende søknad om fritt sykehusvalg og hvorfor det er så viktig å få det.

  Jeg tror enkelte deler av psykiatrien- behandlingsmiljøene er veldig lukket og preget av for stor lojalitet til kolleger. Altså om én finner det for godt å ha metoder eller holdninger som ikke samsvarer med adekvat behandling en pasient bør få, så er det heller ingen som tørr å si ifra og ta tak i det. Det var jo litt det som skjedde på Brøset også, varsleren mistet jobben, og det ble ikke engang skrevet i rapporten de maktovergrepene denne pasienten opplevde. Bare tiet i lojalitet mot arbeidskolleger. Dette sto vel i adressa for et år eller to siden, stor sak over lengre tid. Jeg hadde også en runde, men da med helsetilsyned for flere år siden, da jeg ble utsatt for seksuell trakassering og hån fra en mannlig sykepleier, det var andre personell som hørte hva han sa, men de tiet. Ergo valgte helsetilsynet å konkludere saken med «ord mot ord». Heldigvis tok overlegen og sjefen for hele psyk saken i egen affære og han fikk aldri være alene med pasienter mer og gjorde han et overtramp til mistet han hvertfall jobben. Men han var beryktet i mange år før jeg havnet i psykiatrien, og har fått holdt på sånn i ti tjue år. Har hatt ansvaret for skjermede pasienter som har vært så dårlige at de neppe kunne ha sagt ifra. Dette er veldig skremmende å tenke på, og det er mere utbredt enn man tror- altså ansatte i psykiatrien som får bruke makten sin feil og kanskje med vond vilje uten konsekvenser. Verst er det kanskje med de på toppen av «hierarkiet», psykiatere/overleger- altså de fleste er nok dyktige og greie, men det er så ødeleggende når man først får problemer fordi de har så mye makt og at arbeidsmiljøet er såpass lukket. If it makes sense

  • Jeg vet. Nå,er plutselig hele Østmarka enige om at jeg er «håpløs» og at de har prøvd alt. Jeg vil heller si at de dekker over hverandre.

 3. Fylkesmannen!!!!!!!
  Åååå jeg blir så sint og lei meg.

 4. Jeg leser, forstår og husker. Og er forbanna så det koker over. Men ting SKAL løses her og jeg hjelper gjerne til. Har erfaring nok til å skru toppen rundt på systemet. I all beskjedenhet, frøken grønn, dette kan det jobbes med!

 5. Jeg er god med formuleringer og språklig argumentasjon Tine, leser gjerne gjennom/hjelper til med å formulere skriftlig. Har jo ti år med erfaring som alvorlig syk pasient selv, og vet at det er fullt mulig å hvertfall bli frisk fra veldig mye.Herregud har aldri møtt deg men kjenner jeg blir utrolig sint og oppgitt på dine vegne. Det er en grusom situasjon du har blitt satt i.

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: