Hvordan går det egentlig? 

Jeg har brukt en del tid på den der bloggutfordringen, for jeg har jo egentlig ikke sånn kjempe mye spennende å skrive om. Det er litt sånn, hvilken dag er det idag? For dagene flyter litt over i hverandre.

På onsdag fikk jeg begynne å drikke litt igjen, og dæven det var godt med en kopp kaffe og et glass cola zero!!!


Sykepleierne her er veldig allrigthe, og sammen kirurgene jobber de veldig for at nå MÅ jeg få et behandlingstilbud. Og i tillegg har de fleste av dem en god porsjon humor. En av dem skulle lage skilt til rullestolen min, og lurte på om han kunne være litt kreativ. Joda, det var greit det.


Resultatet, ingen tvil hvem den tilhører liksom. Haha.

De på avd. her har lagd 2 musikk videoer også, syns det er litt festlig, særlig at kirurgene er med på det. For de som ikke er så inne på temaet så er kirurgene de i grønt. 

Fikk beskjed av legen idag om å skrive ned noen punkter til Østmarka om hva jeg tror kan hjelpe og ikke minst hva som overhodet IKKE hjelper. Jeg gjorde jo det sist jeg var der også, men tror ikke de gadd å lese det. Iflg legen her skulle det vært skanna og lagt i journal med mindre jeg ba om at det skulle makuleres, noe annet var brudd på legeloven. Og han som var her i dag underviser på medisinstudiet så han vet vel hva han prater om. Hun syns og det var helt hårreisende at en psykolog la seg oppi det med at beina mine ikke fungerer og at h*n ikke henviste meg til nevrolog med en gang, men sa at bare jeg ikke brukte rullestol så gikk det over. 

Hadde det bare vært så enkelt som å bare gå og gå så kunne jeg løpt maraton nå, men jeg er fortsatt stucked med rullestol. 

Så hva tror jeg kan hjelpe: 

 • Stabilitet! Et opplegg over tid, ikke en overnatting her og der på akuttpost. 
 • Få kontroll over dissosieringen så jeg unngår den alvorlige selvskadinga og dermed kan få behandling på RKSF for spiseforstyrrelsen.
 • Finne ut hva som forårsaker krampeanfallene og at beina kobler ut.
 • Få ros de få gangene jeg klarer å be om hjelp istedenfor avvisning.
 • Hør på hva jeg sier! 
 • Se på meg som et menneske og snakk til meg som et menneske. Å være frekk og nedlatende gjør ting bare værre, det forsterker bare følelsen av at verden hadde vært et bedre sted uten meg.
 • Hvis dere er i tvil om V. sine diagnoser, den som kjente meg best, så foreta en utredning. Det har aldri blitt gjort på Østmarka. 

Hva som IKKE funker:

 • Være hjemme med en samtale på Tiller hver 14. dag, det gjør bare ting værre. Basen er heller ikke et behandlingssted eller tilbyr noen form for behandling.
 • Bli forhåndsdømt fordi langtidinnleggelse ikke fungerte i 2010 og en diagnose jeg ikke har. I 2010 hadde jeg gitt opp det meste, og var ganske likegyldig. Nå har jeg et sterkt ønske om å komme tilbake i jobb og fullføre utdannelsen min. Feildiagnostiseringen har V. avkreftet flere ganger, den personen som kjente meg ut og inn gjennom 7 år. Han kjente MEG, Tine som person, ikke en håpløs selvskader.
 • Det gjør ting mye værre når jeg ber om hjelp før jeg forsvinner inn i dissosiasjon eller gir opp håpet og heller ønsker å dø, og da bli blankt avvist. 
 • Jeg blir forhåndsdømt på bakgrunn av 14 år med journal hvor ca 90% er synsing fordi jeg de første årene stort sett sa «jeg vet ikke» eller kanskje et ja eller nei. Helt til jeg lærte av V. å sette ord på ting. 
 • Det blir bare fokusert på alt jeg ikke får til. Men det er jeg 110% klar over selv, jeg trenger ikke få,det gnidd inn. 

  
Så nå skal de her få skanna det inn i journal. Fikk også svar idag fra jus-hjelpa som jeg tok kontakt med tidligere i sommer. Og bare utifra det lille jeg skrev i mailen påpekte de flere brudd på både helsepersonellloven og pasient og bruker rettighetsloven. Så det kan jo bli spennende å få de involvert. 
 

 

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 14. august 2015, in Helse, jobb, Selvskading, Skole, Spiseforstyrrelse. Bookmark the permalink. 12 kommentarar.

 1. Ja hva skal jeg si, var gøy å se den 1 videoen der han Espen syng, han er flenk, men med tanke om at det e sant Olavs hospital så passa jo ikke Bodø dialekten helt :p ja ja, godt de har det gøy på gastro der :)

  Ellers synes jeg det er bra med slik liste :) da kan man se hva som hjelper og ikke. Akutt poster hjelper jo ikke noe, så det er jo mye bedre at du kommer deg inn på en SF post, men derimot må jeg si at jeg synes det er mye konkurranse på de plassene og det gjør folk jo sykere og ikke bedre. Så jeg er veldig delt I innleggelse, jeg nekter innleggelse selv, men nå er jeg bipolar og de psykose postene er ikke noe gøy å ligge på, det skal jeg love.

  Ellers må du ha lykke til videre ♡♡♡

  • Det er ikke de som synger da. De bare mimer ;-)
   Er bipolar også i tillegg til SF, og det med dissosiasjon og har vært på det de kaller psykose poster er jo ikke bare det i praksis. Har vært der før. Og på DPS sier de jeg er for syk til å være, så jeg må være mer stabil før jeg kan få hjelp på en ren SF avdeling. Og det blir jeg i allefall ikke hjemme sånn som det er nå.

   • Ja jeg skjønte jo det når jeg hørte Espen sang :) han er så flink ! Det så bare så rart ut, har ei venninne som har bodd på Tiller og hun snakker jo kav Trøndersk :) ja jeg tror nok du trenger litt stabilitet rundt deg for å jobbe med maten :) håper ting roer seg nå på Østmarka! !! Klemmer til deg :)

 2. Synes du skrev bra jeg Tine.

 3. Krysser fingrene for at det går din vei. Det tok meg mange år og en rekke mislykkede behandlingsforsøk før jeg fikk nok motivasjon og drivkrefter til å bli frisk av sf. Men når jeg da først fikk det riktige og individuelt tilpassede opplegget kom framskrittene susende på løpende bånd (altså det er jo beintøft, mye tårer og frustrasjon også. Men var så verdt det). Så håper de tar deg på alvor sånn at du får vist fram motivasjonen din, ståpåkrafta og motbeviser. Du aner ikke hvor godt det faktisk er å motbevise! Hva ble du feildiagnostisert med? Da jeg flyttet til Byen begynte DPSn slå i bordet med en ny diagnose nesten hver uke (ikke bokstavelig, men følelsen av det). Da jeg ble diagnostisert med autisme i tenårene følte jeg det som en personlig fornærmelse- det har heldigvis endret seg.
  «There is no elevator to success, you have to take the stairs», er hvertfall mitt motto både når det kommer til psyken og ellers i livet.
  Btw, har fattet mot og begynt å skrive litt jeg også, selv om jeg har vært superskeptisk til blogging ^^
  Men fatt mot. De må kunne gi deg et helhetlig tilbud, og poliklinikk hver 2 uke når man er så syk er bare tull. Stå på!
  Hælsing til deg!

  • På Østmarka sier de borderline på grunnlag av selvskading. Men psykologen min som jeg hadde i 7 år og snakka med meg ukentlig og oftere, og som så meg både innlagt og hjemme, manisk og depressiv, kjempe undervektig og normalvektig sier at det er noe stort tull.

   De har aldri utredet meg på Østmarka med type ICD-10 skjemaer og sånne ting og det har faktisk V. i tillegg til at han kjente meg ut og inn.
   Han mente jeg har en alvorlig SF, bipolar, en form for PTSD og at jeg dissosierer når jeg skader meg alvorlig.

   • Du må få ordentlig utredning, bipolariteten får man jo gode medisiner for i dag!

    • I know. På Haukåsen et psyk.sykehus som er nedlagt nå så fikk jeg bipolar diagnose og gikk en periode på litium. Men det er jo virkelig farlig å ta overdose på så legen min tørr ikke ha meg på det. Jeg var egentlig ok medisinert men så begynte Østmarka å rote med medisinene mine også i fjor sommer.

 4. Huff! Ikke bra at det skal være slik. Var bare nyskjerrig og håper du ikke tok deg nær av at jeg spurte/ kommenterte altså

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: