Dag 19 – Fortell om familien din

Oj, det kan bli litt sånn såpeserie aktig det også, med mine dine og våre barn og skilte søsken og skilte foreldre. I-T og jeg tegnet et familiekart fra morssiden min i en 70-års dag for noen år siden for å forklare søskenbarnet mitt hvem alle var, og det ble en relativt stor og komplisert greie. 

  
Det hadde igrunnen vært mer interessant å lage et for farssiden min, for søskenbarnet mitt er, ja hvordan blir det her da? Mammaen til søstrene mine er både tante og søskenbarn til mitt søskenbarn eller noe sånt weird. Fosen, say no more. Det er i allefall på dette punktet behandlere faller ut når vi har skullet tegne familiekart for «det går jo ikke an». Joda, på fosen går det fint an. Det er familien min et levende bevis på. 

Ellers, tørre fakta, pappa, stemora mi og lillebroren min bor i Linköping. For de som er dårlige i geografi er det i Sverige sør for Stockholm. Der har jeg også 2 stebrødre. Jeg har og 2 eldre søsken på pappasiden, ei her i Trondheim med 3 sønner og ei på/i Lillestrøm med 2 jenter. Så med litt lett matte finner du raskt ut at jeg har fem tante barn, jeg ble forøvrig tante første gang når jeg var 8 år og det er mindre aldersforskjell mellom meg og den eldste nevøen min og søstrene min. Farmor døde av hjerte infarkt i 2003 og farfar i 2006 etter et par år på sykehjem.

Mamma har bare meg, morfar døde av hjerteproblemer når mamma var 15 så han har jeg naturlig nok aldri hatt noe forhold til, annet en at jeg syns det var dørgende kjedelig å dra på kirkegården på julaften for det utsatte jo det viktigste, nemlig pakkene. Mormor lever i beste velgående og har både Facebook og smartphone. Og hvis noen lurer, mormor er over 90, så hvis hun skulle lagd en Facebook gruppe «vi over 90» så tror jeg ikke det hadde vært veldig mange medlemmer. Iallefall ikke som er så aktive på Facebook som henne. 

Så har jeg noen onkler og tanter og søskenbarn som jeg setter stor pris på. Og ikke minst har jeg uendelig mange tremenninger. Jeg kjenner et knippe av dem, for jeg har vist massevis oppi nordnorge. Men de jeg har kontakt med er og personer jeg setter stor pris på. Ja også har jeg jo disse «ekstra tantene» mine, mammas bestevenninner. Så når jeg skulle feire 30-års dag eller bursdager generelt så er ikke problemet å finne familie å be, men at jeg kan ikke be alle jeg har lyst til for det er ikke fysisk mulig å få plass til alle i min lille leilighet. 

  
Jeg har jo bursdag om en drøy uke så da håper jeg at jeg er hjemme igjen og kan feire med familien min. Ønskeliste finnes her! Og fortsett å send inn spørsmål!!!!

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 11. august 2015, in Bloggutfordringer, Familie. Bookmark the permalink. 2 kommentarar.

  1. Fine bursdagsønsker:) I ❤️ Moomin! Trasig hattifnattlampen var så dyr,fikk lyst på en sånn en selv👍

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: