«Du fortjener å ha vondt og mennesker dør pga deg…»

Dette og mer til fikk jeg høre av en overlege ved St. Olav i vår. Jeg fikk virkelig passet mitt påskrevet om hvor uønsket jeg var og hvilket udugelig menneske jeg var.

Akkurat som jeg ikke visste det fra Før,  det var jo nettopp derfor jeg var der. Fordi jeg har disse stemmene som konstant forteller meg hvor ubrukelig, feit og grusom jeg er. Og her kom dette kvinnemennesket og sa at ja jeg fortjente å ha vondt! Jeg var uønsket. Ja folk døde faktisk pga meg.

image

Dette var i mars, men jeg har ikke hatt overskudd eller energi til å ta tak i det før nå. Jeg vet ansvarshavende sykepleier på avdelingen sendte inn avvik på legen, men hun jobber der fortsatt. Det er ikke i min interesse å få henne sparket eller noe sånt, men at hun kanskje kan klare å se forbi skaden som ja, er selvpåført. 

Men seriøst, jeg har sagt det til leger på sykehuset før at skal de slutte å behandle alle som på en eller annen måte kan for selv at de har blitt syk så kan sikkert 90% av sykehuset legges ned utenom barneavdelingen. De fleste vet at røyking fører til KOLS og lungekreft, men de får anstendig behandling. Folk kjører som noen idioter i trafikken og kommer inn på sykehuset og blir behandlet ok. Men har du «frivillig» sultet og spydd på deg en lav kalium er det plutselig din egen feil og enkelte leger synes å tro at du ikke fortjener å behandles med respekt lenger.

Legene avlegger jo den hippokratiske ed:
Jeg sverger ved legen Apollon, ved Æsculap, Hygeia (Helsen), og Panakeia, og jeg tar til vitne alle gudene, alle gudinnene, til å holde i samsvar med min dyktighet og dømmekraft, denne Ed.
«Å holde ham som lærte meg denne kunst like kjær for meg som mine foreldre; å leve sammen med ham og om nødvendig dele mitt gods med ham; å anse hans barn som mine egne brødre, å lære dem denne kunst hvis de ønsker uten betaling eller skriftlig løfte; å overlevere kunnskapen til mine sønner og min læremesters sønner og disiplene som har vervet seg og har godtatt yrkets regler, men til ingen andre.
Jeg vil bruke mine evner for det beste for mine pasienter i samsvar med min dyktighet og min dømmekraft og aldri volde noe skade. Jeg vil ikke gi dødelig gift til noen som ber om det, heller ikke gi råd til hvordan de kan avslutte sitt liv. Ei heller vil jeg gi noen kvinne en substans som fører til at hun aborterer. Men jeg vil holde både mitt liv og min kunst ren. Jeg vil ikke kutte etter stein, selv for pasienter hvor sykdommen viser seg; jeg vil overlate denne operasjonen til å bli utført av praktiserende, spesialister i denne kunst.
I ethvert hus jeg kommer til vil jeg gå inn bare for pasientenes beste, holde meg selv langt fra all forsettelig skade og all forlokkelse til å elske med kvinner eller menn, fri eller trell.
Alt som kommer til min viten under utøvingen av mitt yrke eller i daglig samkvem med mennesker, som ikke burde bli kjent for andre, vil jeg holde hemmelig og aldri avsløre.
Hvis jeg holder denne ed trofast, vil jeg kunne nyte mitt liv og utøvingen av min kunst, respektert av alle mennesker i all tid; men hvis jeg bli avledet fra min ed eller bryte den, måtte så det motsatte bli min byrde.»

image

Mye skrift, men essensielt er vel at man skal behandle alle bra? Og den dagen man ikke klarer det så er det kanskje på tide å finne på noe annet å gjøre.

Peace out. Jeg skal spare dere for bildet av det 18 cm lange og 6 cm dype såret hun legen sendte meg hjem med.

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 20. juli 2015, in Helse, Meninger. Bookmark the permalink. 9 kommentarar.

 1. Kjære deg. Det er helt utrolig. En som jobber med å lege mennesker, kan virkelig ikke uttale seg på den måten! Varmeste tanker <3 og styrkeklem på en tøff vei <3

 2. Høres ille ut at en lege kan si sånt 😕
  Og hvordan er det mulig å si at folk dør på grunn av deg? Det skjønner jeg ikke.
  Vondt å ikke bli tatt på alvor, uansett hvor selvforskyldt skaden er.
  Alle har rett til å bli behandlet med respekt!!

  • Det verste er at det er ikke første gangen jeg har fått høre sånt av henne. Hun sa til og med en gang at hun gjorde meg en tjeneste med å la være å gi meg smertelindring

 3. Syke, syke lege…! Bra du anmelder henne, og jeg krysser fingrene for at noen tar anmeldelsen din på alvor! Stå på! Jeg heier på deg! :)

 4. Syke, syke lege…! Bra du anmelder henne, og jeg krysser fingrene for at noen tar anmeldelsen din på alvor! Stå på! Jeg heier på deg! :)

 5. Hva heter hun?

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: