Om voldtekt og seksuelle krenkelser

  

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal hverken starte eller avslutte dette innlegget, men vi er så vidt inne i Mai mnd og russeferingen og flere russ har allerede blitt voldtatt, eller forsøkt voldtatt. Det er ganske skremmende hvordan spesielt mannfolk/gutter driver på på denne måten. Særlig med tanke på en undersøkelse som ble publisert for litt siden om at nesten alle voldtektsmenn blir frikjent eller saken henlagt pga bevis. Er det rart man ikke har tiltro til politiet? 

Jeg vet ikke om jeg har skrevet om det bloggen, men jeg har selv blitt voldtatt og utsatt for seksuelle krenkelser. Når jeg fortalte om voldtekten til min DAVÆRENDE fastlege trakk hun på skuldrene og sa at det måtte jeg jo bare regne med når jeg var så dum å dro på fest. På en fest med noe jeg trodde vær nære og gode venner. Jeg har skrevet om det andre i den gamle bloggen min, det var en radiograf som jobbet på sykehuset. 2 ganger ble jeg utsatt for hans krenkelser. 1. Gangen anmeldte jeg det til politiet, men hun som satt på krimvakta hadde allerede før jeg kom bestemt seg for at jeg ikke snakket sant, så jeg anmeldte det ikke den andre gangen, derimot skrev jeg om det i bloggen min, og da flere hadde Googlet denne mannen så hadde plutselig politiet flere anmeldelser for relativt like forhold på samme fyr, så han ble heldigvis dømt og jobber ikke lenger på St. Olav. Men det burde virkelig være unødvendig at en gjerningsperson skal kunne holde på i flere år før politiet får personen dømt. 

Når det gjelder den andre saken ble den selvfølgelig henlagt pga manglende bevis. Ja, jeg anmeldte det sent, men når til og med fastlegen min mente det var min egen feil og med tanke på hvordan jeg ble møtt forrige gang hos politiet så var ikke lysten til å ydmyke meg særlig stor, jeg forsøkte heller å ta mitt eget liv. 

  
Jeg forstår at politiet har lite ressurser og alt det der, men når enkelte går ut å sier at det er ofrene sin egen feil at en forskrudd type forgriper seg på dem? Da er det noe alvorlig galt. Jeg anbefaler alle å lese to veldig fine innlegg av Ingeborg Senneset om dette. 

Voldtektens valg
Voldtektens ti bud
Og jeg sier som Ingeborg, er det noe av det du mot formodning ikke forstår, les det så mange gang at det når inn. 

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 7. mai 2015, in Diverse, Helse, Meninger. Bookmark the permalink. Éin kommentar.

  1. I enjoy reading an article that will make people think.
    Also, thanks for permitting me to comment!

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: