Svar på spørsmålsrunden

IMG_1124

Lunacy lurer på:

– Når skjønte du at du var psykisk syk?
Oj, den er litt vanskelig å svare på. Jeg gikk jo hos psykolog på PPT på videregående, men syns det var ganske meningsløst. Og så ble jeg jo senere innlagt pga jeg ble mer og mer deprimert og skada meg.

– Hvor lenge har du vært i psykiatrien?
Hvis vi ser bort fra PPT psykologen, så er det siden jeg var 18.

– Hva er favoritt fargen din?
Før ville jeg svart, svart. Men nå vet jeg ikke helt. Blå var og en favoritt i tenårene. Men jeg har aldri og kommer nok aldri til å bli en rosajente. 😉

– Favoritt sted (et sted du liker å være, et sted du har besøkt)?
Rørvik! Jeg savner hytta vår veldig. Det var mitt barndomsparadis. Og jeg er veldig glad i London, kan ikke få nok av den byen.

– Har du noen hobbyer? Hvilke?
Jeg Strikker veldig mye, er glad i å fotografere. Savner egentlig analogt foto med mørkeromsarbeid. Så er jeg glad i å bake. Noen av hobbyene mine gjenspeiler seg vel litt her på bloggen. Og jeg kan ikke leve uten bøker.
Tidligere var hest min store lidenskap, og det er egentlig noe jeg har lyst å ta opp igjen. Da var det westernridning jeg drev med.

IMG_0835

Linn Karin lurer på:

Hva er grunnen til at du ser så tilfreds og fornøyd ut når du legger ut bilder av deg selv fra sykehuset?
Vel, her kommer den klassiske maska inn. Jeg er ikke der at jeg vil hele verden skal se hvor fælt jeg har det og er iflg mine behandlere alt for god til å ta på meg maska. Nå florerer det jo heller ikke av bilder fra sykehuset på bloggen min i motsetning til mange andre psykiatriblogger. Og såvidt jeg kan huske så hadde også du Linn Karin sykehusbilder på bloggen din før du la den ned. Jeg ønsker at bloggen min skal være så ærlig som mulig, men som jeg skrev til deg på Mail så er det masse ting som har Skjedd som jeg IKKE har skrevet om på bloggen som kun de som står meg nærmest har noe med å gjøre.

Hvilke diagnoser har du og hvor syk er du egentlig nå?
Alvorlig spiseforstyrrelse, bipolar, PTSD og dissosiativ lidelse. Hvor syk jeg egentlig er nå? Syns det er et litt rart spørsmål. Men jeg er innlagt på akuttpost, perioder på tvang. Men jeg prøver så godt jeg kan å jobbe med problemene.

IMG_1349

Linda C lurer på:

hvor gammel var du da du begynte å høre stemmer?
Det var rundt samme tiden som spiseforstyrrelsen ble værre og værre, kanskje 15-16 års alderen.

hva sier stemmene til deg?
For det meste at jeg er feit og ubrukelig. Samtidig kan de også være det man kaller befalende. Sier at jeg må gjøre ting som ikke er bra for meg.

hva vil det si å dissosiere?
Den korrekte definisjonen er jeg litt usikker på, og det finner du sikkert ut av på Google. Men for meg så oppleves det som å se meg selv utenfra som i en film.

hva skjer under en disossiering? hva gjør du osv?
Som nevnt ovenfor så er det som å se meg selv gjøre ting. Ting jeg aldri ville klart å gjøre når jeg er i «normal modus». Hva jeg gjør vil jeg ikke si så mye om siden selvskading er svært smittsomt og jeg ønsker ikke å gi andre «gode» ideer, men jeg kan si såpass som at det er alvorlig selvskading som i værste fall kan ta livet av meg.

hvorfor var du innlagt i London?
Det har jeg skrevet 2 innlegg om. her og her.
Kort fortalt fikk jeg krampeanfall på et kjøpesenter. Mest sansynlig et PNES anfall pga psykisk stress fordi en tidligere venninne bestemte seg for å lage litt drama.

Hvilken type spiseforstyrrelse har du?
Anoreksi med bulimiske tendenser tror jeg står i papirene. Men det jeg kaller overspising er iflg frk.fastlege helt normale mengder mat, så anoreksi med oppkast/renselse er kanskje mer korrekt. Selv om jeg per idag er for feit iflg ICD10.

hvor gammel er du? føler du noenganger at tida går for fort?
Er 1983 modell. Det beste året! Hehe 2 av mine beste venner (de jeg dro til London med) er også 83 modeller. Om jeg føler tida går for fort? Jeg vet ikke, det kommer helt an på situasjonen.

Du skriver mye om venner og ikke venner. Hva er bakgrunnen til det?

Hovedbakgrunnen til at jeg har skrevet en del om det i det siste er at noen mennesker jeg trodde var vennene mine har rottet seg sammen mot meg, som i god gammeldags mobbing. Lite trivelig, og jeg blir beskyldt for ting jeg ikke har gjort og overhodet ikke har noen interesse av å gjøre heller. Men som kontakten min på A3 sier så må jeg huske på at jeg har med svært syke mennesker å gjøre, og når jeg ser tilbake på hvordan enkelte av dem har brukt meg så er det kanskje like greit at det ble som det ble.

IMG_1143

Heldigvis finnes det blokkeringsmuligheter på telefonen og facebook. Igjen, som de på A3 sier så er de vel kanskje misunnelige også. Jeg skal begynne å jobbe igjen snart, mens de fleste i den gjengen er milevis fra noe sånt. Jeg vet ikke, men det jeg vet med sikkerhet av erfaring er at vinden blåser over for min del, og snart er det noen andre som får jævelskapen. Og da er min dør stengt for å si det sånn.

Jeg har funnet ut hvem som er mine ekte venner og de er jeg ufattelig glad for at jeg har. Dere vet hvem dere er. <3

IMG_1350

Håper dere føler dere fikk svar på spørsmålene! Og det er lov å komme med spørsmål selv om jeg ikke kjører en spørsmålsrunde altså!

IMG_1314

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 16. februar 2015, in Helse, Spørsmål, Venner. Bookmark the permalink. 4 kommentarar.

  1. leser som svar på spm-runden din at du kan huske jeg har lagt ut sykehusbilder på bloggen min tidligere.. Fint om du har adressen tl denne bloggen jeg visstnok har hatt for jeg kan ikke huske å ha hatt annen blogg enn den jeg hadde sandra da vi samlet underskrifter.

  2. Tusen takk for du deler av deg selv <3 Du er kjempe modig :) <3

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: