Utakknemlighet er lønna for strevet

image

Jeg har skjønt innlegget mitt igår har skapt noen reaksjoner. Og det er jo bra om man kan reflektere litt rundt tingenes tilstand.

Selv har jeg reflektert litt rundt sitatet på bildet over her.

Hele livet har jeg prøvd å tilpasse meg andres ønsker, andres behov og andres krav. Jeg har prøvd å stille opp etter beste evne som barnevakt og jeg har vaska hus for folk mens min egen leilighet har forfalt pga mangel på energi.
Jeg er en person  som liker å glede andre, gjerne med små gaver jeg har lagd eller bakt. Selv om stemmene og selvtilliten min forteller meg at det jeg har lagd er alt for dårlig til å gies bort og når noen har sagt at dette kan jeg jo tjene penger på har jeg avfeid dem tvert, for hvem vil vel ha noe JEG har lagd og attpåtil betale for det?

image

Dette er det selvfølgelig noen som utnytter og mang en gang har jeg tatt meg vann over hodet når folk har ønska seg ting bakt og strikket til forskjellige anledninger og ofte viser null forståelse for at dette er noe som koster tid og krefter. Så i tillegg til følelsen av utilstrekkelighet fordi man ikke fullførte det man lovet får man attpåtil kjeft fordi vedkommende hadde regna med at du sto for hele greia. Ja og ikke minst på egen regning.

Når jeg strikker ting til venner. (Noe jeg gjør med glede) og de spør hva jeg skal ha for det sier jeg at jeg vil ha betalt for garnet. Men også her er det mange som tar det for gitt at det er bare å bestille en genser og så vips er den ferdig i løpet av et par uker og det helt gratis. For «garn er da ikke sååå dyrt, det betaler du vel?»

image

Noen som kjenner seg igjen i dette?

image

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 5. januar 2015, in Meninger, Skriverier, Venner. Bookmark the permalink. 5 kommentarar.

  1. Haha, garn, nei, det er jo ikke så dyrt … Lol

  2. Kjenner meg godt igjen i det at folk ikke aner hva garn koster eller hvor lang tid det tar å strikke forskjellige ting. Det er forferdelig irriterende.

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: