Høyere frikort grense, HVORFOR det???

20140511-164517.jpg

Mine følelser når det gjelder unge høyre for øyeblikket er at jeg har lyst å sende hele verdens Daleker etter dem…. Folkehøgskolene? Hva skal vi med det da? Og så har en eller annen tulling sluppet dem løs og for at de skal konkludere med at hvis man betaler mer i legeutgifter så lønner det seg å jobbe….

Man kan selvfølgelig unnskylde de med at de er noen stakkars pappagutter/jenter som aldri har sett livets skygge side og derfor ikke skjønner hva man skal med lege og hvorfor noen i det heletatt når frikortbeløpet allerede 15. Januar, men hvordan det er synonymt med at de ikke lønner deg å jobbe? Den ser jeg ikke helt.

Hvis det skal bli amerikanske tilstander hvor medisiner og lege blir så dyrt at man ikke har råd til lege og behandling så blir folk for syke til å jobbe. Og det lønner seg i allefall ikke i det lange løp. Medisiner som dekkes av blåreseptordningen, altså frikortet er medisiner som man har behov for i minst 3 måneder og som er avgjørende for livskvaliteten. Tar man bort disse medisinene fordi man ikke har råd til dem vil mange falle utenfor arbeidslivet pga at sykdommen eskalerer.

Er det dette unge høyre ønsker?

Det finnes ingen logisk sammenheng mellom det å trenge legehjelp og at det ikke lønner seg å arbeide.
Legehjelp og medisiner gjør at flere kan holde seg friske og stå i arbeidslivet lenger enn de ellers ville gjort.

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 11. mai 2014, in Meninger. Bookmark the permalink. Kommenter innlegget.

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: