Manglende arbeidskraft og «NAV’ere»

Jeg begynte å se en brennpunkt dokumentar på NRK nett TV, og kom egentlig ikke særlig langt ut i dokumentaren før jeg følte at DETTE er noe jeg har prøvd å si noe om til flere mennesker på flere plan.

For det første, så hater jeg ordet NAV’er. Det er sikkert mange som tror det er utrolig fett å ligge på sofaen å få betalt for det, men guess what? Det er gjerne en grunn til at man mottar hjelp fra NAV, og det er ikke alltid det vises utenpå. Og om du skulle trenge en ytterligere grunn, det er godt med ferie og helg ikke sant? Men når du har helg og ferie hele året så er det ikke like stas lenger, den eneste forskjellen på dagene er at butikkene er stengt på søndager og helligdager, og julenissen stikker innom en gang i året.

Men, det programmet handlet om var at Norge mangler arbeidskraft og at folk ikke vil jobbe. Altså, her sitter NAV og sier at folk ikke vil jobbe, men å tilrettelegge noe for dem, det gjør de altså ikke. Selv har jeg vært utrolig heldig fordi min arbeidsplass går utenom NAV. Hadde det vært opp til NAV så hadde jeg sittet hjemme og slitt sofa.

Poenget mitt er at det er mange der ute som meg, som kan bidra om NAV tilrettelegger litt mer. Det er jo en vinn-vinn situasjon? Arbeidsplasser får ekstra hender og de som er syke kommer seg i en mer normal hverdag, føler mestring og får dermed bedre livskvalitet som på sikt kan få dem ut av NAV systemet.

Hvor mange sykehjem for eksempel kunne ikke treng noen som jobbet oppå de faste ansatte? Gi de eldre tilbud om turer ut, sosiale aktiviteter og slikt som dessverre blir nedprioritert i en travel sykehjemshverdag.

Og ja, jeg kjenner mang som kunne tenkt seg å jobbe som meg, i tillegg til de andre ansatte. Men det er fint lite hjelp å få fra NAV. Så istedenfor å presse sykepleiere, lærere og andre i omsorgsyrker til å jobbe ennå mer en de allerede gjør, så hvorfor ikke se litt mer på alle de som sitter der ute med ressurser som de ikke får brukt? Og gjerne ønsker å bruke?

For kjære du damen som sier at folk må jobbe mer, du har nok aldri jobbet i hverken helsesektoren eller i skolen. Utbrente mennesker gjør en dårlig jobb, og når du sier de skal stå ennå lenger i arbeidslivet? Prøv å jobb noen måneder på et sykehjem, mer en de allerede 37,5 timene. Hvor du ofte går med dårlig samvittighet fordi avdelingen allerede er underbemannet og du ikke strekker til og rekker over alt.

Det er lett å sitte på et kontor å analysere situasjoner, og ja jeg er enig i at noe må gjøres. Men å tvinge folk til å jobbe mer, det er feil kurs….

20140403-004916.jpg

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 3. april 2014, in Diverse. Bookmark the permalink. Éin kommentar.

  1. Enig med du.

    Men ble litt nysgjerrig. Du skriver at jobben din ikke er via NAV, vil det si at du er vanlig ansatt og får lønn fra der du jobber? Trodde du skreiv tidligere at du var ufør. Ikke at det gjør noe altså, misforstå meg rett. Bare lurte på hvordan du hadde fått til og hva slags opplegg du liksom har når det gjelder jobb?

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: