Made a wrong turn once or twice…

Dug my way out, blood and fire
Bad decisions, that’s alright
Welcome to my silly life!

1524794_1456034457957707_2052078117_n

Jeg ikke hvor mange gang jeg har fått høre av ymse behandlere og miljøterapeuter at vennene mine ikke er bra for meg, og at jeg må skaffe meg «friske venner.» Det flere ledd i denne setningen: «Skaff deg friske venner!»  som skurrer i hodet mitt. For det første så er det jo ikke slik at man bare rusher ned på Trondheim Torg eller et annet sted og sier «Hei du, jeg trenger nye venner…»

Mistreated, misplaced, misunderstood
Miss «No way, it’s all good»
It didn’t slow me down.
Mistaken, always second guessing
Underestimated, look I’m still around

Nå har jeg også tilgode å høre at en pasient med lungekreft ikke kan ha andre venner med lungekreft for da blir de sykere?! Altså, jeg kan se den at hvis man i nevnte tilfelle sitter og røyker et par 20 pakkninger om dagen, så JA da er man veldig lite oppbyggende for hverandre og det er lite hensiktsmessig. Og sånn er det med psykiatri også. For all del, jeg har møtt mer en min dose med mennsker jeg har innvolvert meg med, som jeg håper jeg slipper å se igjen noen sinne. Men, jeg har også møtt mange fantastiske mennesker som har blitt mine beste venner.

Pretty, pretty please, don’t you ever, ever feel
Like you’re less than fucking perfect
Pretty, pretty please, if you ever, ever feel
Like you’re nothing, you’re fucking perfect to me

IMG_20130831_213830
I grunnen blir jeg ganske provosert når vennene blir et tema blandt behandlere som aldri har møtt disse herlige menneskene, som i vanskelige perioder har vært langt mer støtte enn det hjelpeapparatet har vært. Ehm, stryk hjelp der. Og samtidig så syns jeg det å kategorisere folk som enten syke eller friske blir litt sånn å putte folk i bås. Ikke bare litt, veldig faktisk… For jeg har møtt mange som sliter alvorlig som har langt mer mellom ørene en såkalte «friske» mennesker. For dæven hvor mange såkalte friske mennesker som går rundt her på jorda som ville fått seg en alvorlig heavy diagnose om de hadde fått en tur igjennom diagnosekverna!

You’re so mean (so mean) when you talk (when you talk)
About yourself. You were wrong.
Change the voices (change the voices) in your head (in your head)
Make them like you instead.

Jeg kunne gått rundt å sett på meg selv som en diagnose, ganske mange faktisk om jeg hadde hatt lyst… Det er bare å begynne å ramse opp i fleng:

 • Bipolar
 • Astma
 • Allergi
 • Spiseforstyrrelse
 • Hypothyreose
 • Og sikkert noe mer…

Men, poenget mitt er at folk er ikke en diagnose. Man er ikke enten syk eller frisk.

So complicated,
Look how we all make it.
Filled with so much hatred
Such a tired game
It’s enough, I’ve done all I could think of
Chased down all my demons
I’ve seen you do the same
(Oh oh)

1530594_1456027681291718_1312885681_n

Jeg sa rosa blogg? Dagens outfit?? Vel, her er i allefall gårsdagens… Ikke helt fotballfrueverdig kanskje? Mobilkamera på badet. Jeg er ikke velsignet med min egen fotograf gitt… Ikke har jeg noe stativ til speilrefleksen heller… For si som på NAV, til neste år!

Pretty, pretty please, don’t you ever, ever feel
Like you’re less than fucking perfect
Pretty, pretty please, if you ever, ever feel
Like you’re nothing, you’re fucking perfect to me

1514630_1455827694645050_765329107_n

Jeg hadde egentlig et skikkelig godt poeng med dette innlegget, altså formulert oppi hodet mitt… Men det datt bort på veien. Anyway, noen som har prøvd luftwaffel med frossent oppskjært jordbærsyltetøy? Og en digg rumpekopp kaffe til? Det er veldig undervurdert!

1545068_1456455441248942_288150763_n

The whole world’s scared, so I swallow the fear
The only thing I should be drinking is an ice cold beer
So cool in lying and we try, try, try but we try too hard
And it’s a waste of my time.
Done looking for the critics, cause they’re everywhere
They don’t like my jeans, they don’t get my hair
Exchange ourselves and we do it all the time
Why do we do that, why do I do that (why do I do that)?

(Yeah! Oh!)
Oh, pretty, pretty, pretty

Ja, det stemmer. Noen som husker at jeg snakka om at jeg hadde et lite prosjekt på gang her? Eller ikke egentlig… Det er å lyge og da kommer man helvete og dit vil jeg ikke. Greit nok at jeg fryser mye, men det får da være grenser for hvor varmt man skal ha det. Skal avsløre det for dere i morgen eller onsdag. Nei fuck, onsdag er jo i morra. Eller teknisk sett i dag siden klokka er kvart over tolv. På tide og legge seg tid! I’ll be back….!

IMG_6481

Pretty, pretty please, don’t you ever, ever feel
Like you’re less than fucking perfect
Pretty, pretty please, if you ever, ever feel
Like you’re nothing, you’re fucking perfect to me
(You’re perfect, you’re perfect)
Pretty, pretty please, if you ever, ever feel
Like you’re nothing, you’re fucking perfect to me!

tekst: P!NK
Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 22. januar 2014, in Diverse, Foto/bilder, Helse, Venner. Bookmark the permalink. 7 kommentarar.

 1. Utrolig bra skrevet :) Jeg har også fått høre det en del,at jeg burde fått «friske» venner.For man går vel ikke bort til folk man har lyst til å bli bedre kjent med og spør «er du sjuk»,eller spør om hvilke diagnoser man har.Det er som du sier,å sette folk i bås,og at man velger ikke sine venner ut i fra hva som er dokumentert i en journal.
  Iblandt kan noen dra hverandre ned,men tror nok fort man merker om det er et godt/destruktivt vennskap.

  Hva svarer du tilbake når du får slike «gode råd»?

  You go girl!! :) <3 Klem

 2. Koselig at du har med bilde av meg :)

 3. Enig med deg, eg har ein salig blanding av venner, friske, syke, forskjellige utfordringer osv, venneflokken min er som ein nonstopppose, men eg elskar det, og kunne ikkje drøymt om andre venner :) Så ta vare på dei du har, me veit jo kor håplause psykiatrien kan vera ;-)

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: