Sidsels Risotto

ca 1 1/2 liter kraft
1 ss olivenolje
3 sjarlottløk
1/2 stangselleri
salt & pepper
2 hvitløksbåter, finhakkede
400 gram risotto ris
75 gram smør
100 gram parmesan

250 gram sopp
3 ss olivenolje
timian
1 hvitløksbåt, finhakket
persille
kajennepepper
sitronsaft

Stek soppen i olivenolje med timian og tilsett hvitløk, salt og pepper. Ha i kajennepepper og sitronsaft til slutt.
Varm kraften. I en annen kjele varmer du olivenoljen og freser løk, selleri, hvitløk og salt. Ha i risen og skru opp varmen. Rør langsomt og konstant til risen er litt blank. (2-3 minutter)
Tilsett gradvis kraft, men vent til hver øse er trukket inn i risen før du tilsetter neste. Tilsett den stekte soppen når du har tilsatt halvparten av kraften. Skru ned varmen slik at det småkoker. Smak på risen for å kjenne når den er ferdig.
Ta kjelen av pannen, og tilsett smør og parmesan.

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 3. januar 2014, in Oppskrifter. Bookmark the permalink. Kommenter innlegget.

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: