St.Olavs – psykisk helsevern (leserinnlegg fra 30.05.2007)

Dette skrev jeg i frustrasjon over systemet, dette kombinert med sterkt press fra fastlegen gav meg tilbud om langtidsopphold. Det er helt utrolig at det bare er de som roper høyest som får hjelp i dette landet.

Har fulgt artikkelserien om utbyggingen nede på Øya. Har selv vært en «svingdørspasient» mellom psykisk helsevern (PH) og medisinsk avdeling. Både pga spiseforstyrrelser og selvskading.
Det siste nå i denne debatten er at St. Olavs skal legge ned ytterligere 16 senger i tillegg til de 31 de allerede har lagt ned i løpet av året. Det som forundrer meg som pasient midt oppi alt dette, er at enkelte leger begrunner det med at det er bra faglig å redusere antallet senger.
I mitt tilfelle, står jeg på venteliste for langtidsinnleggelse på en av de lukkete avdelingene på Østmarka. Det paradoksale er at i mellomtiden kan jeg ikke være på intermediærpost eller DPS, fordi jeg er for syk til at de vil ta det ansvaret. Jeg er også for syk til å nyttegjøre meg den «åpen-retur» løsningen de har på akutten. Så løsningen på det hele var at de skrev meg ut, og sa jeg fikk prøve å ikke skade meg så mye i løpet av sommeren.
Så, jeg er altså for syk til å være på de fleste avdelingene, men kan klare meg hjemme etter deres mening. Hjemmesykepleien får nå et ansvar de hverken vil ha, eller har kompetanse til.
I hele denne debatten rundt St.Olavs så har nok PH kommet desidert dårligst ut, og det har sannsynligvis med at de fleste andre pasientgruppene er sterkere og har flere pressmiddler. Psykisk syke er en gruppe som framdeles blir møtt med stor fordommer, også hos legene som jobber innen PH. Det er vanskelig å bli trodd, og de aller fleste har ikke den energien som trengs for å kunne stå på for et bedre tilbud.
Skulle ønske dere virkelig tok denne debatten, så kanskje de folka med litt for mye utdannelse får beina ned på jorda igjen, for de har tydeligvis greid å overbevise seg selv om at det de driver med nå, er god pasient behandling.
Og som flerårig bruker, så føler jeg faktisk at jeg har en viss kompetanse til å uttale meg om hva som funker og ikke fungerer. Men vi brukere blir svært skjeldent spurt innen PH.
(Tine Løhre)Image

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 23. november 2013, in Meninger. Bookmark the permalink. 3 kommentarar.

  1. Flinke herlige Tine!

  2. Fortsatt like aktuelt. Ganske ferdig med systemet, jeg. Men avhengig av det samme systemet, desverre. De skulle sett på hva en trenger og hvordan en har det i steden for å se på reglene osv.

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: