Psykotisk gal mann på frifot og stigmatisering av psykisk helsevern

Les arikkelen her.

Sommer idyllen er altså brått tatt slutt i Trøndelag. En farlig drapsmann er på frifot, rømt fra sikkerhets avdelinga på Brøset. Blandt venner kalt Sprøset. En kan spørre seg hvorfor denne mannen, som altså er annset som farlig har utgang utenfor luftegården på Brøset når han da er annset som farlig. Jeg skjønner at han sikkert er vurdert som «frisk» nok til å kunne ha utgang utenfor området med 2 personalet av behandler. Men selv i mitt hode som må ansees som velbevandret i psykiatriverden får det ikke til å henge i hop at en farlig mann får ut å gå så lenge han ansees for å være farlig. Da har det i min verden ikke vært nok progresjon i behandlinga.

Psykisk Helsevern blir igjen gjenstand for negativ omtale i media. Noe som får uheldige konsekvenser for den gjennomsnittlige pasient som da blir stigmatisert som «farlig», «voldelig» og andre uheldige «merkelapper» som slettes ikke er tilfelle. De fleste mennesker en møter innen psykisk helsevern er såkalte vanlige mennesker som sliter med ting i hverdagen, det være seg en depresjon, parforhold eller kansje en spiseforstyrrelse. Skulle man tro media er psykisk sykdom synonymt med drapsmenn eller voldelige psykotiske menn.

Advertisements

About Tine

Hei, Tine heter jeg. Jeg skriver om min hverdag som såkalt psykisk syk. Men jeg vil understreke at jeg er så mye mer en det. Bloggen min handler riktig nok om psykisk helse, men jeg prøver å fokusere på det positive i livet mitt og det jeg jeg får til på tross av mine utfordringer med en bipolar lidelse, spiseforstyrrelse og problemer med dissosiasjon. Lurer du på noe, så spør meg da vel. Jeg biter ikke 😀 Er det noe du lurer på, så gjerne ta kontakt med meg på Mail. tinelohre(@)gmail.com

Posted on 10. september 2013, in Meninger. Bookmark the permalink. 2 kommentarar.

  1. >…og at psykisk syke i tillegg blir hentet med politibil i flere tilfeller, gjør ikke saken noe bedre.

  2. >Guro: HELT enig!!! JA til Psykebil!!!

Gi et lite vink ;)

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: